اداره کل منابع طبیعی آذربایجان شرقی که مسئول حفاظت از بخشی از جنگل ها و مراتع ارسباران است! در این روزها در دورانی که ارسباران با آتش دست به گریبان است، در بلاتکلیفی به سر برده و جنگل‌ها قربانی آتش بی تدبیری «منابع طبیعی» شده است.

به گزارش میانه نیوز به نقل از تسنیم، اداره کل منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی چند روزی است که در سکوت رسانه‌ای، دچار تغییر و تحول شده است، تحولاتی که مسئول حفاظت از جنگل‌های ارسباران که به خاطر کوتاهی در حفاظت، به شدت مورد انتقاد بوده، به سمت مدیر کل دفتر حفاظت حمایت سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور انتخاب شده است.

اما در مدت حدود دو هفته‌ای هم که ایام مهمی در پیشگیری از آتش سوزی جنگل‌ها و مراتع استان به ویژه در منطقه ارسباران است، بدون سرپرست اداره می‌شود و حتی بر سر انتخاب یک گزینه غیر بومی و یک انتخاب سیاسی و انتخاباتی بحث و جدل وجود دارد.

هرچند محیط زیست هم مسئول حفاظت از بخشی از ارسباران است ولی منابع طبیعی نقش ویژه‌ای در حفاظت از جنگل‌ها و مراتع استان دارد.

بلاتکلیفی اداره کل منابع طبیعی در این روزها که به گفته فرماندار خداآفرین از روز یکشنبه با آغاز آتش سوزی و گسترش آن با افزایش سرعت باد در منطقه، بیش از ۳۰۰ هکتار از اراضی و جنگل‌های ارسباران در محدوده خداآفرین طعمه حریق شده که باید اذعان کرد که طعمه آتش بی تدبیری شده است.

انتقاد صریح نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی از بی‌توجهی مسئولان ‌به آتش‌سوزی گسترده جنگل‌های ارسباران‌

امروز هم نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی در خطبه‌های نمازجمعه تبریز از بی‌توجهی مسئولان ‌کشوری نسبت به آتش‌سوزی گسترده جنگل‌های ارسباران‌ به شدت انتقاد کرد و از اختلاف سازمان جنگل‌ها و مراتع با سازمان‌های دیگر پرده برداشت.

حجت الاسلام و المسلمین سیدمحمدعلی آل هاشم با انتقاد و گلایه از وزیر کشور در جریان حادثه آتش سوزی جنگل‌های ارسباران، اظهارداشت: چهار روز است که ۳۰۰ هکتار از این جنگل‌ها سوخته است و تابحال نتوانسته‌اند آن را مهار کنند.

نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی، افزود: اگر ستاد بحران یا سازمان جنگل‌ها و مراتع با سایر دستگاه‌ها اختلاف دارند، جنگل‌های ارسباران چه گناهی دارند که طعمه حریق شوند؟

وی به نبود هلی کوپتر در ستاد بحران استان و نبود آب پاش در هلی کوپترهای ستاد بحران کشور اشاره کرد و ابرازداشت: تأمین این تجهیزات وظیفه ستاد بحران بود، اما اگر هزینه تأمین آن را نداشتند، خیرین تبریزی خود می‌توانستند با چند صد میلیون پول این تجهیزات را خریداری کنند تا در چنین مواقع بحرانی جنگل‌ها قربانی بی تدبیری نشوند.

گزینه‌های سیاسی به منابع طبیعی تحمیل می‌شود؟

به گزارش تسنیم، شنیده‌ها حاکیست که چندین گزینه برای تصدی پست مدیرکلی مطرح هستند که محمدرضی الهیان، معاون آبخیزداری این اداره کل، گزینه غیر بومی و شمالی است که از نزدیکانِ حلقه نوبختِ شمالی و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور است، رستم صادقی، معاون امور اراضی و رحیم مهردادی، معاون فنی اداره کل منابع طبیعی استان از جمله گزینه‌های محتمل برای این پست هستند.

اما حلقه نزدیکان نوبخت به دنبال تحمیل گزینه غیر بومی و رامسری به آذربایجان شرقی هستند که بر اساس تحلیل، به نظر می‌رسد بهره برداری‌های سیاسی و انتخاباتی نیز در پشت پرده این لابی‌ها و رایزنی‌ها وجود دارد.

بر اساس این گزارش، داور نامدار مدیرکل سابق اداره منابع طبیعی استان، در ماه‌های اخیر به خاطر قطع بی رویه درختان از جنگل‌های ارسباران مورد انتقاد بسیاری از مسولان‌ دلسوز استانی و‌ رسانه‌های استان بود و زمزمه‌هایی از برکناری این مدیرکل به خاطر ضعف در مدیریت مطرح می‌شد اما در تهران پست گرفت تا مدیرانش در تهران، حاشیه امنی برای وی بسازند!

گزارش از جواد رسولی

انتهای پیام/

کلیدواژه ها :

دسته : اخبار برگزیده, اخبار شهرستان میانه

این خبر را به اشتراک بگذارید :